Header image
   

PERSOONLIJKE RETRAITE / RELATIEWEEK

 

Naast het hoofdgebouw heeft Pierrefitte een apart woonhuis en chalet- appartement. Deze beide accommodaties kunnen stellen en individuen gebruiken voor een verblijf van één of meer weken. We beschikken over diverse atelierruimtes, waar u eventueel uw creativiteit kunt uitleven. Zomers kunt u zich verfrissen in het zwembad. Er zijn talrijke gemarkeerde wandelroutes en daarnaast ook veel uitstapmogelijkheden.

U woont op uzelf, uw verblijf is in principe op basis van zelfcatering en u kunt in alle rust de dingen doen die u wilt. Voorafgaand aan uw verblijf bekijken we of het klikt tussen ons en of we u kunnen bieden wat u wilt. Gezamenlijk maken we werkafspraken, zodat uw verblijf hier behalve aangenaam ook alleszins nuttig is.

Op Pierrefitte kunt u op verhaal kunt komen, in alle denkbare betekenissen. Met een mooi Frans woord "ressourcer": nieuwe energie en inspiratie opdoen, de bron voeden en laten stromen. Meer genieten van uzelf, van elkaar, van uw leven en werk. Aandacht voor essentie is ons motto. Dat lukt in deze oase van landelijke rust. Hier gebeurt in korte tijd, wat anders vaak een veel langere periode in beslag neemt.

Waar u ondersteuning in de vorm van counseling wenst, staat die ook tot uw beschikking. Mijn manier van werken is, vertel me uw verhaal. Ik wil met écht luisteren en wat suggesties voor werkopdrachten u uw eigen antwoorden laten vinden. Of dat nu gaat om uw vermoeidheid te overwinnen, om uw ambities waar te maken, om te achterhalen wat u drijft, om uw vuur, kracht en roeping te versterken, om uw blokkades te overwinnen, om succesvoller en gelukkiger te zijn, in principe deinzen we nergens voor terug. Telkens reizen onze gasten hierheen om te rijzen. Komen ze in beweging door stil te staan. Zien en ervaren ze nieuwe ruimte vanuit bezonken vitaliteit.

Een aanbeveling

“Binnen mijn hectische en altijd drukke wereldje een weekje rust en stilte gezocht in Pierrefitte. Een prachtige omgeving, glooiende heuvels en de Loire op loopafstand. Een plek waar je je direct thuisvoelt. Een modern appartement met authentieke elementen, voelbaar met liefde gemaakt.
Op de eerste dag vertel ik Gerard mijn levensverhaal. De rode draad wordt door hem opgepakt en teruggegeven. Ik zal het hiermee moeten doen. Trek me terug in mijn kamer waar er door de rust en stilte geen ontkomen meer aan is. Ik moet er mee aan de slag. De volgende dag komen we erop terug tijdens de koffie en geeft Gerard mij een opdracht mee. Ik maak een wandeling maar zie niets. Ik zit voor mijn gevoel nog in mijn eigen hectische wereld en kan de vredige stilte van Pierrefitte maar moeilijk toelaten. Wil vluchten maar realiseer me dat dit voor mezelf wegvluchten is. Ik wil dit aangaan en mezelf leren begrijpen. Het voelt alleen maar niet eenzaam. Gerard heeft op zijn netvlies wat ik kan bereiken deze dagen en probeert dit iedere dag, soms door enkele woorden, bij te sturen.
De derde dag begint de rust te wennen en kan ik me al niet meer voorstellen hoe die andere drukke wereld voelt. Vluchten hoeft niet meer. Volgende uitdaging ligt al klaar. Hoe kom ik erbij? Weer verder in mijn hoofd, schrijven, praten en energie opdoen. Maak op de vierde dag dezelfde wandeling maar zie nu waar ik mijn voeten zet. Ervaar de schoonheid van het uitzichtpunt. Door de rust en de afzondering heb ik de verbinding naar mijzelf gevonden. Vanuit dit startpunt kan ik verder. Vechten hoeft niet meer, de strijd was al lang niet meer nodig alleen zag ik dat nog niet. Uiteindelijk kan ik de ochtend van mijn vertrek helder en overtuigd vertellen wat deze dagen mij gebracht hebben. Word overvallen door een groot gevoel van dankbaarheid.
En we eindigen de week zoals bij iedereen, de foto in het kader. Een ervaring om in te lijsten”.

Kortom: we staan open voor mensen die er iets moois van willen maken, die nieuwe ruimte willen ontdekken om te groeien en daarvoor eigen verantwoordelijkheid nemen. Op Pierrefitte kan veel en er is alle aandacht, ruimte en comfort. Het is een mooi cadeau aan uzelf.